GÜNCEL

Melih Altınok : 15 Temmuz’da polis ne yaptı ne yapmadı?

Tarih
24 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
 15 Temmuz öncesi Fetullahçıların askeriyeden ziyade poliste güçlü olduğuna dair yaygın bir kanaat vardı.

Askeri ve istihbarat bürokrasisi aksi yöndeki tüm iddiaları "şiddetle" yalanladı.
Fetullahçılardan en çok nefret ettiğini söyleyen kendi geleceğinden endişeli medya da bu algıyı besledi. Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan, FETÖ'cülerin gadrine uğramış CHP Milletvekili Dursun Çiçek bakın ne diyordu:
"Özellikle 10 yıl içinde üst rütbelerden ziyade küçük rütbelerdeler.
Cemaat Emniyet'i ele geçirdi ama silahlı kuvvetleri ele geçirmenin çok zor olduğunu bildiği için operasyon yapmayı tercih ettiler." Eski bir albay olan Çiçek, Hakan'ın "Ordudaki Fetullahçıların darbe yapma gücü sıfır" manşetiyle duyurduğu röportajında, TSK'daki Fetullahçıların oranının taş çatlasa yüzde 10 olduğunu söylüyordu. Ona göre birilerinin söylediği gibi TSK'daki Fetullahçıların oranı yüzde 40 falan olsa Fetullah zaten Balyoz operasyonuna gerek duymazdı.
Evet, bu röportajdan sadece üç-dört ay sonra, "TSK'nın içine polise sızdıkları kadar sızamadıkları" söylenen asker üniformalı Fetullahçılar darbe girişimde bulundu! Gördük ki ordunun komuta kademesi neredeyse bu alçaklar tarafından gasp edilmiş.
"Orduyu yıpratmayın, emniyeti dağıtın" diyen işaret edilen o polisse tertemiz olduğu söylenen kışlalardan çıkan cuntacı bozuntularına karşı bu Cumhuriyeti, bu ülkeyi bu halkı korudu.
O gece polis, içlerine sızmış FETÖ'cüleri etkisiz hale getirmeyi başardı, kimilerini ürküttü ve neticede işini layığıyla yaptı. Sadece Gölbaşı'nda 49 şehit verdiler.
Minnettarız...
Acaba, darbe öncesi ısrarla "ordudaki Fetullahçılara dikkat" diye çırpınan bizlere "Fetullah'la kafayı bozdular, amaçları orduyu yıpratmak, polise laf söylemiyorlar" diye saldıran arkadaşların motivasyonu neydi?
Ben bir türlü karar veremiyorum.
Orta zekâlı olduklarından mı yoksa FETÖ ile mücadelede hedef saptırmak için mi?
Sizce?

***

Siyasi irade 15 Temmuz öncesi polise sert daldı
Polis 15 Temmuz'da halkının yanında durdu diyoruz ama bu elbette FETÖ'nün emniyete yüklenmediği anlamına gelmiyor.
Ne var ki Balyoz davasının yarattığı algı nedeniyle ordudaki Fetullahçılara yönelik tasarruflarda elini korkak alıştıran siyasi irade emniyete fena daldı!
Hatırlayın Emre Uslu ya da Önder Aytaç gibi FETÖ'cülerin hoca olduğu, yönettiği polis kolejleri, akademileri kapatıldı.
Yine o zaman da birileri "hükümet okul kapatıyor" diye FETÖ'cülerin saflarını sıklaştırmakla meşguldü ya, neyse...
Neticede süreç iyi yönetildi ve 15 Temmuz öncesi polisin darbeye katılmasının önüne geçildiği gibi, cuntacılara karşı etkin kullanılması da sağlandı.
O gece halkına kurşun sıkan alçaklara yardım eden polislerle ilgili soruşturmada dün tarihi bir adım atıldı. 15 Temmuz darbe girişimine destek veren 29 polis hakkında dava açıldı.
Bu dava aynı zamanda 15 Temmuz'un ilk davası!
Takipteyiz!

***

Direneni indirin!
"Askerlerin müdahalesine yardımcı olunmasını temin edin, direnenlerin direnci kırılsın, emniyetten gelen emirler yerine getirilmesin, direnen herkesi indirin."
ByLock üzerinden gönderilen bu mesajı yazan bir polis!
29 polis hakkındaki 15 Temmuz iddianamesinde daha niceleri var... Halkın kimin eline silah verdiği konusunun önemini yeni kavrayanlara öneririm.
Direnmeyin, şöyle sakin kafayla, soğukkanlı bir gözle okuyun.

Sabah
24 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;