SİYASET

Mehmet Barlas : Bazıları bakan olmasa da hizmetleri ve kişilikleri ile hatırlanır

Tarih
03 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Siyaset de isimlerden oluşur... Kentlerin meydanlarında komitelerin değil, liderlerin heykelleri vardır. Eğer sistem çoğulcu demokrasi ise, liderin yanında onun hayallerini gerçekleştirmesine katkıda bulunan isimler de vardır.

Geçiş dönemi 
Yeni anayasal sisteme geçiş döneminde bulunduğumuz bugünlerde Cumhurbaşkanı
Erdoğan'ınyemin törenine kadar, Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı ve kabinedeki isimlerin bakanlıkları devam edecektir. Bu hükümetin çıkartacağı Kanun Hükmünde Kararnamelerle,
yeni sisteme geçiş gerçekleşecektir.

Soylu ve Albayrak 
Siyasete ilgi duyan ve özellikle AK Parti içindeki gelişmelerin içyüzünü anlamaya çalışanlar için, milletvekili olan bakanların artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadrolarında bulunupbulunmayacakları konusu merak uyandırıyor. Örneğin terörle mücadelede gerçekten çok başarılı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve hizmet alanında dünya çapında gelişmelere imza atan Enerji Bakanı Berat Albayrak artık sadece sıradan birer milletvekili olarak mı siyasi yaşamlarını sürdüreceklerdir.

Bakanlık yok 
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimler öncesinde, yeni kadrolaşmanın TBMM'nin yapısına bağlı olacağını söylemişti. Buna göre AK Parti'nin TBMM'de gerekli çoğunluğu olmadığı takdirde, milletvekillerinin bakanlıklara atanmaları pek mümkün olmayacaktı. AK Parti ancak MHP'nin desteği ile TBMM'de çoğunluğa ulaştığına göre, şimdiki bakanlardan milletvekili olanların yeniden bakan olmaları söz konusu değil.

Çiçek ve Eker 
Aslında siyasetçiler üstlendikleri görevler ve yaptıkları hizmetler yanında kişilikleri ile de toplum belleğinde iz bırakırlar. Mesela bu dönemde milletvekili olmasa da,
Cemil Çiçek'in üstlendiğiher görevi hakkıyla yerine getirmesi unutulabilir mi? Bu arada Turan Güneş'ten sonra aynı şekilde bana cömertçe kültür ve bilgi ufuklarını açan Mehdi Eker'in değeri, bakan olmasınabağlı değildir ki.



yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;