SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Seçimlere 'FETÖ' müdahalesi

Tarih
05 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Seçimlere giriyoruz diye siyasi liderlerin arka planını gözardı etmemiz mi gerekiyor? Meral Akşener’in arkasında FETÖ’nün siyasi desteği olduğunu inkar mı edelim? FETÖ’nün önde gelen isimlerinin Akşener’e “Cumhurbaşkanı adaylığını açıklarsanız çok pozitif olur” dediğini biliyoruz. Bu sözler kayıtlarda mevcut. Bu desteğin sebebi araştırılmamalı mı?

Muhalefet partileri, Gladyocu Michael Rubin’in “Saray’ın mühürsüz oyları hazır, oy çalacaklar” propagandasıyla seçime hazırlanıyor. 24 Haziran’da kaybedeceklerini bildikleri için koro halinde “oylar çalınıyor” diye çamura yatıp, şimdiden yaygara yapmaya başladılar.

Peki iktidar partisinin aldığı bütün oyları “çalıntı” ilan eden muhalefetin arkasında kimler var? MHP lideri Devlet Bahçeli, dün Meral Akşener”in imzacılarının terör örgütü mensubu olabileceğine ilişkin sözleri ses getirdi. Bahçeli haksız mı? Koro halinde “Saray oy çalıyor” derken güzeldi ama muhalefetin aldığı oyların önü arkası sorgulanırken kötü mü oldu?

Kaldı ki, Bahçeli vatandaşların verdiği/vereceği oyları sorgulamıyor; FETÖ’nün, Akşener’i aday yapmak için toplayacağı imzaları ve yapacağı seçim çalışmasını söz konusu ediyor burada.

Bana göre de vatandaşların vereceği imza da, oy da sorgulanamaz; fakat mangalda kül bırakmayan, iktidar partisini gerçek dışı iddialarla -oy çalmakla- suçlayanların, FETÖ’yle birlikte imza toplayıp seçim çalışması yapması gözardı edilecek kadar küçük bir kabahat değil.

FETÖ militanlarıyla diyalog içinde “cumhurbaşkanı adaylığını” açıklayan, bu terör örgütünün imza desteğiyle aday olmaya çalışan birine de sütten çıkmış ak kaşık muamelesi yapılmasını da kimse beklemesin.

Devlet Bahçeli o kadar da haksız sayılmaz; dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’deki seçimlere dış müdahale olup olmadığı sorgulanmalı. “FETÖ” demek, ABD ve dolayısıyla “dış müdahale” demektir. Eğer FETÖ burada bir aday için imza topluyorsa, bu elbette ciddi bir ulusal güvenlik sorunudur. Oy veren vatandaş ile imza toplayan örgütü de birbirinden ayırmak gerekiyor.

Devlet Bahçeli’nin arkasında millet desteği var, ama Akşener’in arkasında örgüt (FETÖ) desteği söz konusu. Bu gerçeği de sanırım kimse inkar edemez.

Tabii, sonuçta her aday demokratik bir şekilde yarışma iddiasında bulunuyor. O zaman devlet, bu demokratik yarışın selameti için sıkı bir denetleyici işlevi görmelidir. Bir terör örgütü seçimlere müdahil oluyorsa, buna izin verilmemeli. Ama hiçbir adayın seçim çalışmasına da engel olunmamalıdır. İktidar partisini “oy çalmakla” suçlayanların evinin önünün temiz olması gerekiyor. Örgüt desteğiyle seçimlere girip bir de başkasını suçlamak o kadar kolay olmasa gerek.

Akşam
5 Mayıs 2018


 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    05 Mayıs 2018 22:53
    1 0
    unutulmasın. iş 2.tura kalırsa, HDPliler, kesin erd0gan karşıtı adaya 0y vereceklerdir. NİYE Mİ.. D0GUDA İSTEDİKLERİ HENDEK TI, EYALETTİ, BAGIMSIZLIKTI, KANT0NDU.. işte bunları gerçekleşeceğine inançları artacak..UNUTMAYIN BUNU EMİ.. BUNA BATI DA IRAK VE SURİYE KURTLERİ DE YARDIM EDECEKLER.işte ulke bunların elinde gidecek. allah saklasın. k0rkarım myanmara döneceğiz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;