GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Pensilvanya’daki Bekaa Kampı ne olacak?

Tarih
22 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Amerikalılar zeytinyağı gibi üste çıkmasını iyi biliyor. Bu yeteneği biraz diplomasi becerisine ama daha çok da “süper güç” olmanın getirdiği yüzsüzlüğe borçlular. Türk mahkemelerinin yargıladığı ajan Papaz Brunson’u “rehin”, Amerikan mahkemelerinin korsan bir şekilde yargılayıp hüküm verdiği Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı ise “mahkum” olarak görüyorlar. Trump’ı bile devreye koyan Amerikan devleti, Erdoğan’dan “Papaz Brunson” için bir şeyler yapmasını istiyor.

Peki o halde Trump’a soralım; Pensilvanya’da terör örgütü FETÖ’ye tahsis edilen Bekaa Kampı ne olacak? ABD, Türkiye’de darbe girişiminde bulunan, 250 vatandaşımızı katleden, binlercesini ise ağır yaralayan bu darbe girişiminin bir numaralı sanığı Fetullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmeyecek mi? Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı tarihin gördüğü en kanlı saldırıyı gerçekleştiren bu terör örgütünü ABD koruma altında tutmaya devam mı edecek?

Bu nasıl “stratejik dostluk” diye sormak hakkımız, değil mi? Ajan Brunson’u talep etmek kolay, yanı başınızda CIA’in kurduğu bu terör kampı ne olacak?

Ajan Brunson’un davası ne olur, nasıl sonuçlanır bilinmez; buna Türk mahkemeleri karar verecek. Ajan Brunson, ABD için son derece önemli olabilir. ABD, bir tek ajanına dahi bu kadar çok önem veriyor ve Ankara üzerinde baskı kurabiliyorsa, Ankara’nın bu baskının en az 10 katını Washington yönetimi üzerinde kurmaya hakkı var.

Basit ve göz önünde olan bir gerçek var: ABD, Türkiye’ye karşı Pensilvanya’da kanlı katliamlara girişmiş koskoca bir terör yuvası oluşturmuş durumda. Pensilvanya’daki bu FETÖ kampı, terör örgütü PKK’nın 1980’li yıllarda yerleştirildiği Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Kampı’ndan farksızdır. Türkiye’ye dönük terör saldırılarını 20 yıl boyunca bu terör kampından idare ettiler. Apo’nun Bekaa Kampı’ndan çıkarılıp Türkiye’ye teslim edildiği aynı günlerde Pensilvanya’da FETÖ kampı kuruldu. O tarihten günümüze PKK başta olmak üzere bütün terör organizasyonlarının karargahı Pensivanya’daki bu FETÖ kampıdır. Bu terör kampları birbirinin devamı niteliğindedir.

Türkiye düşmanı bütün terör ve paralel yapı faaliyetlerin merkezinde uzun süredir Pensilvanya vardır. CIA güdümündeki bu terör örgütü, 15 Temmuz’da baltayı taşa vurarak Ankara tarafından tümden tasfiye sürecine alınmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “Pensilvanya’nın büyüttüğü ahtapotun kolları kesilmiştir”. Ama bu ahtapotun başı hâlâ Pensilvanya’da bulunmakta ve Türkiye’yi vurmak için fırsat kollamaktadır.

Ankara, Pensilvanya’dan yöneltilen FETÖ faaliyetlerini sıkı bir denetim altında tuttuğu izlenimini vermekte ve bu terör kampı üzerindeki baskısını her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada da ABD’nin FETÖ konusunda “oyalama politikası”ndan vazgeçmesinin istendiği belirtildi. Ancak Ankara’nın, bu çabaları daha sistematik, çok daha ciddi, derlenip toparlanmış bir kampanyayla büyütmesi gerekiyor. Türkiye için Lübnan’daki Bekaa Kampı ne idiyse Pensilvanya’daki FETÖ kampı da odur. PKK da, FETÖ de birer proje örgüttür. Bu çıplak gerçeği ABD yönetimine daha açık ve keskin bir dille anlatmak şart!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • keloğlan

    23 Temmuz 2018 10:20
    0 0
    Feto bir kukladır oynatıcısıda ABD dir... bunu bilmiyormuş gibi havanda su dövmek sana yakışmıyor KURTULUŞ ... kime neyi anlatıyon sen yaaa
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;