GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Gözü ne kardeş gördü ne de ağabey!

Tarih
02 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Kurtuluş Tayiz

Abdullah Gül’e yönelik başta gelen eleştirileri, 2007’de kendisini “Kardeşim Abdullah” diyerek cumhurbaşkanı yapan Tayyip Erdoğan’ın karşısına yıllar sonra aday olarak dikilmek istemesiydi. Gül, mutabakat sağlanması durumunda Erdoğan’ın karşısına muhalefetin “ortak adayı” olarak çıkacaktı. Millet bu sözleri duyduğuna inanmadı ama Gül, düzenlediği basın toplantısında, çok da zorlanmadan aynen bu sözlerle kendi iddiasını dile getirdi.

Abdullah Gül’e sitem eden diğer isim ise Bülent Arınçoldu. AK Parti Genel Merkezi’nde Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra “Partisinin yanında olduğunu”açıklayan ve “Erdoğan’a başarılar dilediğini” belirten Arınç, Vatan Gazetesi’nden Murat Çelik’e konuştu. Bu röportajdan anlıyoruz ki, Gül’ün hayal kırıklığına uğrattığı diğer bir isim de Arınç. Hatırlanacak olursa Bülent Arınç, 2007’deki zor günlerde Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığı için hayli çaba sarf etmişti. Fakat Gül, 24 Haziran’daki seçimlere “Cumhurbaşkanı adayı” olarak hazırlanırken Arınç’a da hiç haber vermemiş.

Bülent Arınç, bu konuda beklenti ve duygularını şöyle anlatıyor: “Aramızda bu kadar hukuk varken, böyle önemli bir konuda ‘Ağabey ne diyorsun’ demesini şahsen beklerdim. Olmadı. Ben buna ayrıca üzüldüm. Takdir onun tabii ama ben aday olmaması yönündeki kanaatimi eskiden beri taşıyorum. Beni davet edip ‘konuyu istişare edelim’ dese ben yine bu görüşümü söyleyecektim belki ama istişare etmiş olacaktık.”

Arınç’ın seçim tahmini de kanaatimce çok önemli: “Tayyip Bey bu işi birinci turda alacak, öyle görüyorum. Abdullah Bey de olsa yine Tayyip Bey kazanırdı. Belki farklı güçler devreye girerdi ama yine kazanırdı.”

Neticede kaybeden Gül’ün kendisi oldu. Vefasızlık eden, kardeşlik veya ağabeylik hukukunu tanımayan Gül’den başkası değil. İyi niyetle yola çıkılmadığında demek ki işler hayırlı bir noktaya da evrilmiyor. Soyunduğu “çatı adayı” macerasında Gül hem başarısız oldu, hem “kardeşim” dediği Tayyip Erdoğan ve “ağabey” dediği Bülent Arınç’ın kalbini kırdı.

Gül, en çok da AK Parti seçmenini hayal kırıklığına uğrattı. Parti tabanı Gül’ün adaylığıyla ilgili söylentileri hep muhalefetin kara propagandası, algı operasyonu olarak değerlendiriyordu. AK Parti seçmeni, bizzat Gül’den adaylığıyla ilgili açıklamaları -Tayyip Erdoğan’ı devirmek için CHP, HDP ve İYİ Parti’nin mutabakatını aradığına ilişkin sözleri- dinleyince şoke oldu. Seçmendeki bu hayal kırıklığına bakınca Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin Gül’e ilişkin sitemleri de anlaşılıyor tabii.

Gerçekten insan hayret ediyor, ne gerek vardı bu maceraya?

Akşam
2 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • sedat kalfa

    03 Mayıs 2018 10:57
    1 0
    lafa bak beri gel ağabey sen ne diyorsun bu konuda deseydi demek ki gül ü destekliyecekti belki de demek gönül koymuş güle . bunlar akpartiiçindeki TRUVA ATLARI . ÖMER TURAN BEY i takip edin.
  • ahmet yalçın

    03 Mayıs 2018 08:37
    1 0
    bende size hayret ettim şimdi.gül ün ne olduğu belliydi de arınç farklı mıydı sanki.bu arınç güzellemesi nerden çıktı kurtuluş bey.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;