DÜNYA

İsmail Yaşa : İsrail kendi tuzağına düştü

Tarih
15 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
İsmail Yaşa
Filistin direnişi hakkında bilgi toplamak ve olası bir savaş için hedef bankası oluşturmak isteyen İsrail istihbaratının Gazze Şeridi’nde kendisi için çalışacak ajan bulmak amacıyla başvurduğu çeşitli yollar var.

O yollardan biri Gazzeliler’in Batı Yaka’ya, Kudüs’e ve 1948’de işgal edilen topraklara geçmek için kullandıkları Beyt Hanun/Erez Kapısı’nda hasta yakınlarını ve tacirleri ağına düşürmek.

Gazze Şeridi’nde tedavi imkânı olmayan hastalar Batı Yaka’da veya Kudüs’te bir hastaneye tedaviye giderken Beyt Hanun/Erez Kapısı’na geldiklerinde refakatçilerine İsrail askerleri tarafından önce olmadık engeller çıkarılıyor.

Gözaltına alma tehdidi savruluyor.

Ardından da geçiş kolaylığı sağlama karşılığında Gazze Şeridi’nde işgal istihbaratı lehine ajanlık teklif ediliyor.

İsrail istihbaratının adeta kapan gibi kullandığı kapıda aynı tuzak tacirlere de kuruluyor.

İstihbarat görevlileri hasta yakınlarını ve tacirleri ajanlık yapmaya ikna edemeseler dahi sorguya çekerek direniş grupları ve belli isimler hakkında onlardan bilgi edinmeye çalışıyorlar.

Örneğin, İzzeddin El Kassam Tugayları’nın elinde esir olan İsrail askerlerinin nerede tutulduklarını öğrenmek istiyorlar.

İsrail istihbaratının Gazze Şeridi’nden ajan devşirmek ve bilgi toplamak için kullandığı bir diğer yol da internet.

Facebook, Twitter ve benzeri sosyal paylaşım siteleri.

Bu nedenle Gazze Şeridi’ndeki güvenlik birimleri Gazzeli gençlere sosyal paylaşım sitelerini kullanırken dikkatli olmaları ve internet üzerinden tanıştıkları kişilere güvenmemeleri, kendileri ve çevreleri hakkında bilgi vermemeleri konusunda uyarıda bulunur.

Çünkü İsrail istihbaratı görevlileri söz konusu sitelerde arkadaşlık kurdukları Filistinlileri tuzağa düşürerek bilgi almaya ve hatta ajan olarak devşirmeye çalışırlar.

Önceki gün medyaya bir haber yansıdı.

Haberde, Hamas üyesi bilgisayar korsanlarının sahte isimler ve güzel genç kız fotoğraflarıyla açtıkları Facebook hesapları aracılığıyla İsrailli onlarca askerle arkadaşlık kurdukları, askerlerin cep telefonlarına sızdıkları ve işgal ordusunun hareketleri hakkında bilgi edindikleri belirtiliyordu.

İsrail Ordusu tarafından doğrulanan iddiaya göre, Hamas üyesi bilgisayar korsanları genç kadınlara ve hatta İsrailli kadın askerlere aitmiş gibi gösterdikleri sahte hesaplar üzerinden arkadaşlık kurdukları İsrailli askerlerle yazışmaya başladı.

Bir süre sonra askerleri görüntülü konuşma yapabilmek için daha iyi bir uygulama indirmeye ikna eden bilgisayar korsanları, söz konusu uygulama sayesinde İsrail askerlerinin cep telefonlarındaki kamera ve mikrofon özelliklerini ele geçirdi.

Bu sayede askerler, komutanları, birlikleri, katıldıkları operasyonlar ve hatta işgal ordusunun planları hakkında bilgi toplamayı başardılar.

İsrail istihbaratı, Filistinlilere kurduğu tuzağın aynısına kendi askerlerinin de düşebileceğini hesap edememiş demek ki.

İsrailli yetkililer Hamas’ın bu operasyonla önemli bir askeri bilgiye ulaşamadığını iddia etse de Filistin direnişinin istihbarat savaşında ulaştığı bilgi ve beceri işgalcilerin uykularını kaçıracak boyutta.

Geçenlerde Kudüs’te Filistinli bir genç kullandığı kamyonla İsrail askerlerinin toplandığı alana dalarak dört askerinin ölümüne ve bazıları ağır on beş askerin de yaralanmasına neden oldu.

Kim bilir; belki de o genç ya da eylemi planlayanlar İsrail askerlerinin o gün o saatte o alanda toplanacakları bilgisini Facebook’ta güzel bir kızla arkadaşlık kurduğunu zanneden bir İsrail askerinden almıştı…

Diriliş Postası
15 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;