GÜNCEL

Engin Ardıç : Yürü

Tarih
15 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Engin Ardıç
 Taa içerilerde, bilmemkaçıncı sayfanın dibine sıkışmış, tek sütunluk bir habercik: "Samsun'dan Ankara'ya istiklal yürüyüşü."

"Türkiye Gençlik Birliği" diye bir yer varmış, onlar yürüyeceklermiş.
81 ilden ikişer temsilci (yani toplam katılım 162 kişi), Samsun'dan yola çıkıp önce Amasya'ya, sonra Erzurum'a, sonra Sivas'a yürüyecek, oradan Ankara'ya gidecekmiş, eski meclisin önünden de doğruca Anıtkabir'e...
So what?
Pardon, birinci meclisin önünde "halkla buluşacaklarmış"... Halk onları bekliyor, çocuklar gelseler de bütünleşsek, onlar olmadan Anıtkabir'e gidilir mi canım?...
Haber bu.
Bu TGB, araştırdık, "Doğu Perinçek'in gençlik kolu" gibi çalışıyormuş.
Sözün burasında, Doğu Perinçek ve adamları artık "Tayyip'e gıcıklık etmediklerine", hatta Fetö mücadelesinde onu desteklediklerine göre, yazımız bazı AKP mahfillerinde hoş karşılanmayabilir.
Fakat, tam 162 hamiyetli vatan evladının bu kitle halinde muhteşem yürüyüşü herhalde iktidarı rahatsız edecek bir eylem olmasa gerektir.
Bırakın çocuklar yürüsünler, kimileri de zumba dansı yapmıyorlar mı cumhuriyete sahip çıkmak için? Neler yapmadık bu vatan için, kimimiz öldük, kimimiz dansettik.
İlginç olan, hiçkimseyi ilgilendirmeyen bu abes eylemcik değildir. İlginç olan, buncağızın bile muhalif basın tarafından (hadi daha açık söyleyelim, Aydın Doğan'ın gazetesi tarafından) "hükümete karşı algı operasyonu" amacıyla kullanılmak istenmesidir.
Gerçi "Tayyip Erdoğan 2019 seçimlerini yapmayabilir" diye rezilce yalan söyleyen başkaları da var ama... Bu tür "hamasi" haberler daha "ince" bir operasyonun adımlarıdır.
"İktidar cumhuriyete karşıdır" gibi bir izlenim yaratılmak isteniyor.
Bunu şu ünlü "cumhuriyet mitinglerinde" denediler, birçok budala nezdinde epey de başarılı oldular. Gerçi seçim sonucu değişmedi ama birkaç hafta süreyle kendilerini kandırıp umutlandılar.
Atatürk'e sahip çıkma ayağına yatan muhalefet, bir yandan iktidarı karalamaya çalışıyor, bir yandan da Tayyip Erdoğan'ın kişilikli, onurlu, bağımsız ve milli yani Atatürkçü politikasına karşı Alman ve Amerikan çıkarlarını savunuyor!
İnsan utanır be, utanır.

***

"2019 seçimlerini yapmayabilir" yazmaktan utanmayanlara inat, kendi çevremizde küçük bir araştırma yaptık, "seçimde ne olur" diye sorduk. Elbette en ufak bir "bilimsel yanı" yok. Edindiğimiz izlenime göre (yalnızca bir izlenim sözkonusudur), şöyle diyorlar: "Meral Hanım yeni bir Cem Uzan 'vazifesi' görür, hem kendisi meclise giremez hem de MHP'nin girmesine engel olur, böylece AKP birçok ilde tulum çıkarır, yani 2002 seçimine benzer bir durum ortaya çıkar..." 
Bu, işin yasama tarafı. Peki ya başkanlık seçimi?
"Tayyip Bey çok rahat değil ama mutlaka kazanır. İşi ikinci tura bırakmaz, birinci turda bitirir." 
Haydi arslanlar, yürüyüşe başlayın, belki memleketi kurtarırsınız.

Sabah
15 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;