SİYASET

Emin Pazarcı : Kılıçdaroğlu CHP'li mi?

Tarih
17 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Partinin Genel Başkanı… CHP’nin politikalarını O yönlendiriyor, kadroları O belirliyor. Ancak, benim kafamda halen bir soru işareti var. Dikkat ederseniz, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçtiği günden itibaren tereddütlerimi gündeme getiriyorum.

Şimdi açık ve net olarak soruyorum:

“Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li mi?”

Bu soruyu değişik şekillerde de sorabiliriz. Mesela, “Kılıçdaroğlu ne kadar CHP’li?” diyebiliriz. Ya da “Kılıçdaroğlu’nun CHP deyince anladığı ne?” sorusunu da gündeme getirebiliriz.

Bilenler vardır, Kılıçdaroğlu CHP içinde etkisiz elemanken, ABD merkezli Hopkins Üniversitesi bir rapor hazırlamıştı. Bu raporda isim verilerek Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye Genel Başkan olacağı yazılmıştı. Devamında da “Yeni CHP’den” bahsedilmişti.

O günlerde raporu gören Deniz Baykal bile ciddiye almamıştı. Dedim ya, Kılıçdaroğlu CHP’de “etkisiz eleman”dı.
Buna karşılık aynen öyle oldu. Kılıçdaroğlu, bir şekilde CHP’nin Genel Başkanlığına getirildiği gibi, ortaya da “Yeni CHP” denilen bir yapı çıktı.

Kadrolar değişti…

Mesela, Kılıçdaroğlu’nun akrabası olan Hüseyin Aygün boy gösterdi, Tunceli Milletvekili olarak Parlamento’ya girdi. Üstelik Aygün, seçim beyannamesinde bile “CHP’li olmadığını” yazmıştı.

Kılıçdaroğlu ile birlikte Sezgin Tanrıkulu ile karşılaştık. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı yapıldı. Tanrıkulu, seçildiği günden bu yana CHP politikalarından çok HDP’ye yakın bir portre çizdi. Yetmedi, bitmedi, Kılıçdaroğlu döneminde “HDP’ye yakın durmaktan çekinmemeliyiz” diyen parti yöneticileri ile karşılaştık.

Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı bile CHP milletvekili oldu. Biliyorsunuz, Grup Yorum, DHKP-C çizgisinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla hakkında dava açılan bir ekip. Eren Erdem’i de ekleyelim isterseniz. CHP’den milletvekili seçilen Erdem’in adı da DHKP-C ile anılıyor. Zaten kendisi bile Türkiye ile İran arasında bir çekişme ortaya çıksa, “İran’ın safında yer alacağını” ilan etmiş durumda. Bu arada, Soros’tan para yardımı aldığı açık olan TESEV peydah oldu. Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye Genel Başkan seçildiği ilk günlerde TESEV’ci isimler CHP adına “Arama Toplantıları” düzenledi.
Daha pek çok örnek verilebilir, ama yeter herhalde.

Peki kimler gitti? Asıl önemli olan da bu!..

CHP içinde yerli ve milli duruş sergileyenlerin tamamı tasfiye edildi. Aklıma ilk gelenler Onur Öymen, Dilek Akagün Yılmaz, Şahin Mengü, Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan ve İsa Gök gibi isimler…

Etkisizleştirilen Baykal’ın durumu da ortada!

Bunlara ilave olarak Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü iken yasa dışı sol örgütleri koruyup kolladığı iddialarını, o dönemde yazılanları ve geçmişte DSP’ye başvurup, kendisine milletvekilliği yolu açmak istediğini hatırlayalım. Ayrıca, üstüne de CHP’lilerin terörist cenazelerine gittiklerinde itibar, şehit cenazelerinde ise tepki gördükleri gerçeğini koyalım.
Şimdi tekrar soralım:

“Kılıçdaroğlu gerçekten CHP’li mi? Ya da bugünkü CHP nasıl bir parti?”

Kılıçdaroğlu’nun ilginç bir yapısı var. Görünüşe bakılırsa, araştırmıyor, hazırlık, yapmıyor, düşünmüyor. Aklına ilk geleni söylüyor.

Son olarak başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalarda bunu yaptı. Önce, “Başkanlık sistemi getirilmek istenirse kan dökülür” türünden garip ve demokrasi dışı bir çıkış yaptı. Sonra da “ABD tipi bir başkanlık sistemi getirmek istiyorsanız buyurun. Biz de ona varız” dedi. Sonra alışık olduğumuz şekilde yine çark etti. ABD türü bir başkanlık sisteminin “Türkiye’yi böleceğini” söyledi.

Var mı acaba Kılıçdaroğlu’nun bu konuda bir hassasiyeti?.. Kendisi hendek kazıp, Türkiye’nin bölünmesi için kalkışma yapan bölücülere “arkadaşlar” dememiş miydi? HDP ile aynı kulvarda yürüyen pek çok ismi milletvekili yapıp, CHP’ye dolduran yine kendisi değil mi? Hatta kameralar önünde “Biz CHP olarak teröristler arasında ayrım yapmadık” diyerek böbürlenip, cezaevlerinde pek çok PKK’lıyı ziyaret ettiklerini anlatmadı mı?

Kılıçdaroğlu, değişik bir tip! Baksanıza, neredeyse sırf muhalefet osun diye, CHP’nin yıllardır yerden yere vurduğu 1982

Anayasası’na bile sahip çıkacak.

Durum bu olunca CHP’deki huzursuzluğa ve Kılıçdaroğlu’nu göndermek için yapılan çalışmalara şaşırmamak gerekiyor.

Akşam
16 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;