SİYASET

Emin Pazarcı : Günaydıınn Kemal bey!

Tarih
02 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine önemli laflar etmiş! Darbe teşebbüsünün ardından Ankara’da Akıncı Üssü’nde yakalanıp, sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ü keşfetmiş!

“Biri korumasa böyle olmaz” diyor.

Bravo, çok doğru söylüyor!

“Darbe planlayıcısı konumunda” olduğunu ifade ediyor.

Bir kere daha bravo!

“Arkasında çok güçlü bir örgüt olduğundan” bahsediyor.

Bakın burada da alkışı hak ediyor. Yakalamış örgütü. “Güçlü” diyor, ki doğru. O örgüt o kadar güçlü ki, dünyanın 170 ülkesinde örgütlenmiş ve faaliyet gösteriyor. Dış destekli bir yapı. Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızdı. Türkiye’de darbe girişiminde bulundu. Yüzlerce insanımızı şehit etti, binlercesini yaraladı. Uçaklarla TBMM’yi bile bombaladı. O gece milletin kararlı duruşu olmasaydı, hepimizi esir almıştı, bazılarımız da bugün yaşamıyor olacaktık. FETÖ deniyor ona Kemal Bey. Başında da Fethullah Gülen denilen adam bulunuyor.

Ama, Kemal Bey devamında kafaları karıştırıyor, kendisinin de kafasının karışık olduğunu gösteriyor. “Güçlü bir örgütten” söz ettikten sonra ekliyor:

-Yerli, yabancı fark etmez.

Biz “tamam, buldu” derken, O belli ki FETÖ’den söz etmiyor.

Hadi bakalım, çıkın şimdi işin içinden çıkabilirseniz! Biz, tam “yakaladı işte” derken, o başka şeylerden bahsediyor. FETÖ gibi ahtapot misali dört bir yanı sarmış dış destekli bir örgüt varken, o daha başka güçlü örgütler arıyor!

Garip, acaba dikkatleri FETÖ’nün üzerinden başka yerlere yöneltmek mi istiyor? Ne söylüyor, ne yapmaya çalışıyor?

???

Şimdi Kemal Bey’e anlatmak lazım…

FETÖ denilen bir örgüt var ortada. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış. Çok önemli yerlere sirayet etmiş. Sonunda, kendisinin Türkiye’de darbe yapacak güce kadar ulaştığını düşünmüş ve harekete geçmiş.

Girişim başarısız olunca, gerçekleştirilen operasyonlar ortada:

Binlerce insanın devletle ilişiği kesildi. İçinde generaller, subaylar, astsubaylar, polis ve istihbarat yetkilileri var. Bunların büyük bölümü de son derece kritik görevlerdeydiler.

Darbenin ardından ortaya çıkan bir başka gerçek daha var:

Bu örgütün dış destekleri ortaya döküldü. Arkasında hangi büyük devletlerin ve istihbarat örgütlerinin bulunduğu yazılıp çizildi.

Her şey ayan beyan ortada. Görüldü ki, çok büyük, küresel bir tehdit, 15 Temmuz gecesi milletin de verdiği destekle savuşturulmuş. Artık bunları en ücra mezradaki Ahmet ya da Mehmet de biliyor, evinden çıkmayan Ayşe ya da Fatma teyze de.

Adil Öksüz’e gelince…

Evet, korunduğu, kollandığı çok açık. Serbest bırakılması da inanılır gibi değil, gerçekten şaka gibi! Belli ki FETÖ’nün devlet içindeki uzantıları, Adil Öksüz’ü kurtarma operasyonunda devreye girmişler. Muhtemeldir ki, FETÖ’yü koruyup, kollayan yabancı istihbarat güçleri de bu operasyona destek vermiş olabilirler.

Hatta daha da ileri gidilebilir. Türkiye’deki diğer terör örgütleri bile bu operasyonda kullanılmış olabilirler. Yok ki birbirlerinden farkları! Hepsi ülke düşmanı! Al birini, vur ötekine.

???

Kılıçdaroğlu, buna rağmen örgüt arıyor...

Son derece berrak olan bir tabloyu bulandıracak sözler sarf ediyor. Tam bir Kemal Kılıçdaroğlu klasiği!

Evet, Adil Öksüz korundu. Öyle görülüyor ki, darbe girişiminin en etkili isimlerinden biri uçtu gitti. Darbecilerle Fethullah Gülen arasında irtibatı ortaya çıkaracak en önemli zinciri koparmak için böyle bir operasyon düzenlendi.

Kim tarafından yapılırsa yapılsın, içinde kimler yer alırsa alsın, bu açık ve net bir FETÖ operasyonudur. Yani, Kılıçdaroğlu’nun başka bir örgüt aramasına gerek yok. Örgüt gözümüzün önünde duruyor.

Ve Kılıçdaroğlu, “en büyük endişem” diyor:

-Adil Öksüz’ün öldürülme ihtimalidir.

Yapabilirler, muhtemeldir, hatta Adil Öksüz bugün yaşamıyor da olabilir. Kılıçdaroğlu’nun endişelenmesine gerek yok bence. Böyle bir gelişme, sadece Adil Öksüz ile Fethullah Gülen arasındaki bağı karartır. Kemal Bey de, Adil Öksüz olayındaki “güçlü örgüt” söylemini daha rahat dillendirir.

Akşam
2 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Sezai ÇAKICI

    27 Ekim 2016 16:15
    0 0
    Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimin yaşam ve terfi grafiğini izlerseniz görürsünüz Adil ÖKSÜZ'ün FG m, Yoksa RTE'nin mi bir aktörü olduğunu... Bir soruşturma veya bir inceleme varmı bu hakimin bu kararı ile ilgili. Hakim görevden alındı, meslekten atıldı da ben mi atladım yoksa...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;