GÜNCEL

Emin Pazarcı : F.Gülen: “korkun benden”

Tarih
29 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı
 Geç kaldık, dün yapılması gerekenleri bugün yapıyoruz. Peş peşe raporlar hazırlanıyor; Fethullah Gülen’in gerçek kimliği ve FETÖ’nün yapısı ortaya konuluyor. Gerçekler birer birer ortaya dökülüyor…

Keşke bunları daha önce yapabilseydik… Mesela, Diyanet İşleri Başkanlığı, 1990’lı yıllarda harekete geçebilseydi… Fethullah Gülen denilen bu adamın, dini, diyaneti ve camileri istismar ettiğini, kürsüyü kirlettiğini o zaman ortaya koyabilseydi…

Çünkü…

Bugün hazırlanan raporlarda ortaya çıkanlar yeni değil. Çoğu, Fethullah Gülen’in 1970’lerden bu yana yaptığı konuşmalardan derlenmiş. Bugün onlardan yola çıkılarak hükümler veriliyor. Geçmiş konuşmalara ve çelişkilere dayanılarak bu adamın tam bir din tüccarı olduğu ortaya konuluyor.

Demek ki…

Çok, hatta çok geç kalmışız! Biz sürekli olarak işin kolay tarafına kaçıp, FETÖ söz konusu olduğunda hep siyaset müessesesini suçluyoruz. Ancak, bu adam din ticareti yaparken, “Dur bakalım, sen ne diyorsun” diye araya girmeyen, tepki göstermeyen dini kurumlar ve din adamlarına hiç bakmıyoruz.

Asıl görev onlarındı. Ama hep sustular. Toplumu ve siyaset kurumunu aydınlatacak hiçbir adım atmadılar. Bu adamın şarlatanlıklarını ortaya dökmediler. Hatta içlerinden bu adamın kurduğu yapıya methiyeler düzenler bile çıktı.

Bence, bizi 15 Temmuz’a kadar getiren asıl sıkıntı budur! Toplumu aydınlatmakla görevli kurumlar suskun kaldılar. Durum bu olunca Gülen denilen sahtekârın geniş kitleleri din adına kullanmasına dolaylı da olsa yardım ettiler.

HHH

Deniliyor ki:

-Gülen, amacını 1970’li yıllarda ortaya koydu.

Doğru, adam hiç saklamadı ki! Satır aralarında hep mesajlar verdi. Sadece biz okuyamadık, ya da okumak istemedik!

1998 Yılı’nın Mart ayıydı. Akşam Gazetesi yazarları olarak, İstanbul Bağlarbaşı’ndaki FEM Dershanesi’ne gidip, Gülen’le görüşmüştük. Daha o gün bütün Türkiye’ye “korkun benden” mesajını vermişti.

Belgesi de arşivlerde duruyor. 13 Mart 1998 tarihli Akşam’da yazdık biz bu ifadeyi.

Önce, alışık olunduğu üzere bir melek görüntüsü içine gidip, boynunu eğerek, “din ve şeref üzerine” yeminler etmişti. Gazetemiz yazarları karşısında oldukça başarılı bir tiyatro oyunu sergilemişti.

“Söz veriyorum, gerginlik istemiyorum” demişti.

“Sana ihtiyaç yok derlerse giderim bu ülkeden” ifadesini kullanmıştı.

Bize, “Ömrümün geri kalan kısmını bir mağarada geçirebilirim” sözünü vermişti.

Daha da ileri giderek hızını alamayıp, “Okulları devlete devretmeye hazırım” cümlesini bile sarf etmişti.

Ancak, bunları söylerken bile üstü örtülü tehditler savurmaktan geri kalmadı. Ardından aynen şu sözler dudaklarından döküldü:

“Ben, 40 sene cami kürsülerinde vaaz verdim. Hakkımda soruşturma açılmadı. İnsanın bir hesabı var da bunu 40 yıldır saklayabilmişse, ben de ‘Böyle bir dimağdan korkun’ derim.”

Fethullah Gülen, bu sözlerle kendisini çok iyi tarif etti. Aynen dediği gibi yaptı. Kafasının içindeki hesapları yıllarca sakladı. 15 Temmuz’da da uzun yıllar beklemenin verdiği hırs ve kinle dışa vurdu.

Dün, “gerginlik istemiyorum” yalanları ile milleti kandıran adam, başımıza bela oldu. Üstelik, dün ne yapıyorsa, bugün de aynısını sürdürüyor. Bu defa da farklı yalanlarla oynadığı oyunu devam ettirmeye çalışıyor.

HHH

Böylesine sahte, hayatını böyle yalanlar üzerine oturtmuş bir kişilik zor bulunur. Hiç unutmuyorum, 1998’de yaptığımız görüşme sırasında, kendisini “kendini idareden aciz bir insan” olarak tarif etmişti.

Bugün ise, megalomanisi tavan yapmış, dünyayı avucunun içine almaktan söz eden bir adam var karşımızda!

Fethullah Gülen, gerçekten de eşi ve benzeri çok zor bulunur bir tip! Anadolu tabiri ile “kancık” bir kişilik! “Namert” denildiğinde, hiç düşünmeden “işte bu” diyebileceğiniz bir şahsiyet!

Bakın tarihe, göreceksiniz. İçinde yaşadığımız bölgelerde oyunlar oynayıp, at koşturan emperyal devletler, hep bu tip adamları kullanmışlar. Biz göremiyoruz, ama onlar bu gibi kullanışlı tipleri çok iyi bulup, ortaya çıkarıyorlar.

Akşam
29 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Mustafa

    31 Temmuz 2017 14:12
    1 0
    Kancık kelimesi uygun olmuş. Örgüt ismide "FETOŞ" olarak değiştirilmeli.
  • vahit

    31 Temmuz 2017 11:59
    0 0
    Bakın tarihe, göreceksiniz. İçinde yaşadığımız bölgelerde oyunlar oynayıp, at koşturan emperyal devletler, hep bu tip adamları kullanmışlar. Biz göremiyoruz, ama onlar bu gibi kullanışlı tipleri çok iyi bulup, ortaya çıkarıyorlar. biz adamız adamdan anlarız.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;