GÜNCEL

Emin Pazarcı : Demirtaş’ın gerçek yüzü

Tarih
20 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Emin Pazarcı

Yıllar, yıllar önceydi. PKK ve onun siyasi uzantılarının “Biz bölünmekten değil, Türkiye’nin bütünlüğünden yanayız” dediği günlerdi. Hasip Kaplan’la bir televizyon programında tartışıyorduk…

Reklam arası verildi. Hasip Kaplan, diğer konuklara “yok öyle şey” anlamına gelecek sözler söyledi:
-PKK’lı genç, özgür Kürdistan’ı kurmak için dağa çıktı. Bunun için bedel ödedi. Özgür Kürdistan kurulmadan niye silah bırakıp dağdan insin ki?
Kameraların ışıkları sönünce gerçek niyet de ortaya çıktı. Kaplan’ın söyledikleri, Türkiye’de yaşananların en net özetiydi.
1970’li yıllarda silahlı sol içinden çıkan bölücü Kürt hareketi, hep aynı hayalin peşinden koştu. Sürekli olarak “bağımsızlık” hedefine doğru yürümeye çalıştı. Hiçbir zaman da bu hayalden vazgeçmedi.
* * *
Gerçek buydu bu olmasına da…
Söylemler farklıydı. Tıpkı Paralel Yapı türü bir taktik uygulandı. Adı şu ya da bu olsa da, Türkiye, içi başka, dışı başka yapılarla karşı karşıya kaldı. Asıl niyet genellikle bir takım “hak talepleri” arkasına gizlendi.
İnananlar oldu bunlara. İsimlerinin başına “uzman” sıfatı yerleştirilen isimler televizyonlarda boy gösterip, yorumlar yaptılar. Akla ziyan değerlendirmelerle Kandil’in bile ayrı bir yapı istemediğini, Türkiye’nin bütünlüğünden yana olduğu safsatasını anlattılar millete.
Selahattin Demirtaş türü, inanmasalar da “inandırmaya çalışan” oyuncularla birleştiler. Bir yandan Türkiye’nin altını oyup, milleti ayrıştırmaya çalışırken, diğer taraftan inanmadıkları nutuklar attılar:
-Bizim Türkiye’nin bütünlüğü ile bir sorunumuz yok.
* * *
Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğu günlerde verdiği mesajları hatırlarsınız…
“Birlik” dedi, “bütünlükten” bahsetti.
“Barış, kardeşlik ve birlikte yaşama” adına mesajlar verdi.
MHP’lilerin bile üzerinde ittifak edeceği söylemler geliştirdi.
7 Haziran seçimi öncesinde HDP de bölgeci ve bölücü yapıdan sıyrıldığını iddia edip, “Türkiyelilik” vurgusu yaptı. “Türkiye Partisi” olduğu iddiasıyla meydanlara çıktı. Maske politikası devam ettirildi.
Barajı geçip biraz palazlanınca, maskeler fırlatılıp atıldı. “Özerklik” ve “Öz yönetim” açıklamaları birbirini izledi. Şehirlere hendekler kazıldı. Birlik ve beraberlik nutukları kenara bırakıldı. Eşkıya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne baş kaldırdı.
Her şey aslına rücu etti. Çünkü, hem seçim sonuçları hem de bölgedeki gelişmeler onlara özgüven patlaması yaşattı.
Ancak, evdeki hesap çarşıya uymadı.
Bulamadılar bekledikleri desteği. Seçimde HDP’ye oy verenler bile geri çekildi. Önceki gün Diyarbakır’da ortaya çıkan tablo çok net ve düşündürücü! Bildiriler dağıttılar, açıklamalar yaptılar. Her türlü tahrik politikasını devreye soktular. Olmadı, başaramadılar, beceremediler; sokağa sadece birkaç yüz kişi indi.
* * *
Çok değil, bir sene önce “birleştirici” ve “bütünleştirici” görünen Demirtaş, artık “özerklik” sözcüğünü dilinden düşürmüyor. Kandil ve PKK gibi yapılar ne söylüyorsa, Demirtaş da aynısını tekrarlıyor.
Son perde de kapandı, oyun bitti…
Bakın, Demirtaş artık ne diyor:
-26-27 Aralık’ta Diyarbakır’da özerkliğin inşası, içinin doldurulması ve sürecin siyasi zeminde daha güçlü şekilde ilerlemesi için önemli kararlar alacağız.
Tiyatro bitti, taşlar yerine oturdu!
Şimdi iyice görünüyor ki, Türkiye onlarca yıl alt yapısı oluşturulmaya çalışılan, planlı ve sistemli bir kalkışma hareketi ile karşı karşıya. Bu ülke Irak ya da Suriye’ye dönüştürülmeye, Misak-ı Milli ortadan kaldırılmaya çalışılıyor.
PKK’nın da, YDG-H’nin de, HDP’nin de hedefi aynı. Arkalarında da artık çok iyi tanıdığımız malum iç ve dış çevreler var.
Karşısında ise aralarında Kürt vatandaşlarımızın da bulunduğu milli güçler!
Artık, gizlenecek, saklanacak, “öyle değil, böyle” denilecek bir tarafı kalmadı. Oyun açıktan oynanıyor. Millet de bunu görüyor. Bütün tahrik çabalarına rağmen Güneydoğu’daki pek çok şehirde halkın sergilediği tavrı, bu çerçevede değerlendirmek lazım!

Akşam
20 Aralık 2015 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HAKKA

    21 Aralık 2015 02:58
    1 0
    ŞİMDİ EMİN PAZARCI ARKADAŞ ÇOK İYİ BİR ANALİZDE BULUNMUŞ... BULUNMUŞ BULUNMASINA DAA... BİZ BU UZUN ADAMA YILARDIR BU SOYU BELLİ OLMAYAN KÖPEK SÜRÜSÜLERİNİN MECLİSE GİRMELERİNİ BIRAKIN..İDAMLA YARGILANMALARINI İSTYİP DURDUK. ŞİMDİ SORARIM EMİN PAZARCIYA BİZ ACABA NEDEN BUNLARI İSTEDİK VE NEDEN BU ''UZUN ADAM'' BİZİ DİNLEMEDİ BENDEN DAHAMI TÜRKTÜ YADA BENDEN DAHAMI OSMANLIYDI YADA HER NE DERSENİZ DEYİN ARTIK. ASLINA BAKARSANIZ BEN ŞÖYLE BİR ANALİZİMİ DİLE GETİREYİMDE BU EMİN PAZARCI BELKİ BUNU SEBEP OLARAK SAYAR... ANALİZ X : EMİNE ERDOĞAN SİİRTLİ... DİYİNCE ŞİMDİ SİZ DİCEKSİNİZKİ NE ALAKA??? BAĞLIYIM HEMEN. ŞİMDİ DAVAMIZIN ÖNCÜSÜN RESİS İKTİDAR OLDUĞUNDAN BERRİ KADINLARA İNANILMAZ DERECEDE ABARTILI VE SUİSTİMAL EDİLECEK DERECEDE HAKLAR TANINMIŞTIR. VE ERKEKLER BU SUİSTİMAL ALTINDA EZİLMEKTE VE HATTA ÇOCUKLARI İLE ZULÜME VARAN MUAMELELER GÖRMEKTEDİR. ÖRNEĞİN BİR BOŞANMA DAVASINDA YARGI ÇOCUKLARI HER ŞEKİLDE ANNEYE VERMEKTEDİR. Kİ SANKİ BU ÇOCUKLAR ANNELERİNİN TABAĞINA GÖKTEN DÜŞÜYORMUŞDA ERKEK EVDE SÜS BİTKİSİYMİŞ GİBİ. VE BU KADINLAR ŞEYTANİ VARLIKLAR OLDUKLARI İÇİN ÇOCUKLARINI BABALARINA GÖSTERMEYEREK EGOLARINI TATMİN EDERLER. ŞİMDİ DİCEKSİNİZKİ BU NE ALAKA??? AMA HAKLISINIZ İLK BAŞTA BİRAZ ALAKASIZ OLSADA BU ''UZUN ADAM''BİRAZ HANIM KÖYLÜ OLDUĞU İÇİN ÇÖZÜM SÜRECİ DEDEN SAFSATAYI HANIMININ AĞZIYLA SÜSLEMİŞ VE BİZE ZORLA DAYATMIŞTIR. HATTA BUNUNLADA YETİNMEYİP BÜTÜN İSTANBULU YİNE ÇÖZÜM SÜRECİ ADI ALTINDA SERMAYE OLARAK BUNLARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİR. O KADARKİ GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ''UZUN ADAM''IN KALEM DEDİĞİ KAĞITHANEDE HDP MİTİNGİNDE SIRADAN VATANDAŞLAR VE HATTA GENÇLER PANZER ARKALARINDA JOPLARLA DÖVÜLMÜŞTÜR'Kİ BUNA ALLAH'TA BENİMLE ŞAHİTTİR. İŞTE BURDAN BAĞLAYIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ SAYIN MAKALELERİ OKUYAN VE SES TONUNU ÇOK SEVDİĞİM ADAM...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;