SİYASET

Deniz Zeyrek : Kılıçdaroğlu’na sordum: ‘İnce ile aranızda gerilim var mı?’

Tarih
30 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Deniz Zeyrek

24 Haziran 2018 günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin sonucunda bir kez daha “CHP’de liderlik tartışması” konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yüzde 31’e yakın bir oy alması, “İnce lider olmalı” diyenlerin görünürlüğünü arttırdı. İnce’nin 2023 için net konuşması, 81 ili dolaşacağını duyurması da bu taleplere karşılık verdiğine yoruldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise tersine ilk basın toplantısında AK Parti’nin TBMM’de geriletildiğini belirterek, seçimde izlenen stratejinin sonuç getirdiğini savundu. İnce’nin aldığı sonucu da “başarı” olarak görmediğini ima etti. Genel merkez çevresi de bu görüşün etrafında toplandı.

Kılıçdaroğlu ve İnce’nin iki farklı tavır sergileyip, seçimler tamamlandıktan sonra birlikte fotoğraf vermemesi de kısa süre içinde aralarında kıyasıya bir liderlik yarışı başlayacağı görüşünü güçlendirdi. Peki bu gidişata bakılırsa kısa vadede böyle bir yarış ortaya çıkar mı?

‘GELECEK HAFTA BAŞINDA BULUŞACAĞIZ’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dün yaptığımız telefon görüşmesinde ilk sorum İnce ile 24 Haziran’dan sonra görüşüp görüşmedikleri oldu. “Telefonla görüştük”yanıtını aldım. Sonrasında Kılıçdaroğlu ile aramızda geçen diyaloğun bir kısmı şöyle gerçekleşti:

- Basın toplantınızda çok sert bir üslup kullandınız. Bu tavrınız İnce’ye yönelik miydi?

- Hayır, o sertlik kesinlikle Sayın İnce’ye yönelik değildi. CHP’ye yönelik haksız eleştirilere karşı tepkimdi.

- Kimleri kastediyorsunuz?

- AK Parti parlamentoda güç kaybetti. Genel Kurul’da, komisyonlarda çoğunluğu kaybetti. Kimse AK Parti’yi tartışamayınca, gündemi ve gözleri oradan uzaklaştırmak için CHP’yi öne sürüyorlar. Tepkim bunaydı.

- Neden yüz yüze görüşmediniz, aranızda bir gerilim mi var?

- Sayın İnce başarılı bir performans gösterdi. Kendisine teşekkür etmemiz gerek. Haliyle gerilimi yükseltecek bir ortam yok. Tersine, bu başarıyı daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Sayın İnce, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız.

- Sayın İnce’nin partinin başına geçmesi gerektiğini savunanlar var. Siz olağan kurultayda genel başkanlığa aday olmayıp Sayın İnce’ye ya da başka adaylara yol verebilir misiniz?

- Bu aşamada parti içi tartışmalara zemin hazırlamayı uygun bulmuyorum. Değişimi sağlayacak olan örgütün kendisidir.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR MI?

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’dan bu yana İnce’nin de dikkatli hareket ettiğini vurguladı. Dokuz ay sonra yapılacak yerel seçimlerde, adayların belirlenme sürecinde birlikte hareket edip etmeyecekleri de merak konusuydu. Bunu hatırlatınca da şu yanıtı verdi:

“Belediye seçimlerinde de normal prosedür işleyecek. Bu süreçte CHP’nin saygın isimlerinin görüşlerini elbette ki alacağız. Hedefimiz büyük kentlerde yerel seçimleri kazanmaktır. Kesinlikle partiye zarar vermeyeceğiz ve partimizin saygın kimliğini koruyacağız.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • undefined

    02 Temmuz 2018 10:16
    1 0
    Sayın Deniz Zeyrek keşke , keşke sayın Kılıçdaroğluna başka partilere niye oy istediğini de sorsaydi
  • Kal-el

    01 Temmuz 2018 17:41
    1 0
    Çıkmışsın yenmiş yenmiş de yenmiş hahahaha!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;