GÜNCEL

Ali Turhan : Yeni Türkiye Eski Kara

Tarih
26 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan
 Bizim çermikli Ziya GÖKALPİN yazdığı şiir, Atatürk’ün cehapesinden Dr. Niyazi’ye dert olmuş. Neymiş efendim bundan önce bu şiiri okuyan Erdoğan’ı mahkûm etmişiz de, İmam hatipte okunan şiirden sebep, niye bu okulun hocalarını doğduğuna pişman etmiyormuşuz.

Yahu doktor civanım aynı anda yedi okulda okunuyor hangi birine yetişelim.

Hem…

Daha önce yaptık ya bunu hani baş örtülübirhanım efendi meclise girdi de rahmetli Ecevit’in talimatıyla doğduğuna pişman ettik ya. Hatırlamıyor musun? Biraz daha ayık tırayım, 5 Aralık 1934 de anayasa ve seçim kanun da yapılan yasa değişikliğiyle seçme ve seçilme hakkı verdik ya daha sonra da başörtülü girdi diye seçme seçilme hakkını size vermedik dedik ya hah o konu işte had bildirebiliyoruz yani biz sen tam ne istiyorsun onu de hele.

Körpecik çocuklara nasıl ittihatçı ziyanın şiirini okutursunuz mu diyorsun.

100 sene önce Turancı düşünceyi hayata geçireyim diye Diyarbakırlı bir adam Kürt, Türk ayrımı yapmadan, alevi, Sünni ayrımı da demem lazım çünkü konusu geçen imam hatibin yan komşusu cem evi, hem de ne kadar komşusu derseniz arada beş metrelik bir yol var. Bak şimdi aklıma geldi sen bu komşuluk ilişkisine mi ayarsın. Hiç yorulma bu ilişkiyi sen bozamazsın. Hatta bu ilişki Anadolu’ya örnek olsun diye o okulun bahçesine cami bile yaptırırız biz birliğimiz dirliğimiz kimseye batmasın.

Nere de kalmıştık.

Bizim Turancı, İttihatçı, İslamcı, Türkçü ve Kürt olan Ziya bir şiir yazıyor. Bu şiirden iltica çıkıyor. Fikir suçu çıkıyor. İktidar partisi çıkıyor. Yetinmiyor birde cumhurbaşkanı çıkıyor. Siz hala bu şiirden hala halkı aşağılamaya çıkıyorsunuz.

Hay maşallah ne şiir miş be.

Mevzuyu gündeme getiren olaysa, Konya altında denize 100 metre uzakta, CHP belediyesin de yani, cem evinin dibinde, solun kalesinde, NE DİYOSUN

Halit Uluç imam hatibinde, gizlice, küçücük öğrencilere hem de zorla, Allahu ekber derken sağduyulu bir vatandaş vasıtasıyla cem evinin tarafından gizli bir çekimle anayasal düzeni değiştirmeye çalışan bir gurubun faaliyetlerini yaparken,

off ben bile yoruldum ya skandal tek kelimeyle skandal.

Hemen ordu göreve gelsin, tanklar ayar vermek için yürüsün,

Bir dakika

Ordu gelemez, Afrin’de.

Okullar zaten Afrin’e giden askerlere moral vermek için tüm çocukları bahçeye çıkarıp Ziya Gökalp’in şiirini okuttu.

Ayar da veremeyiz.

Çünkü…

15 Temmuz da tank süren tüm vatan evlatları terhis oldu, onlara emir veren suçlularsa ceza evinde.

 

 

Hem de ellerinde megafonla.

Rahatsız olan bir Dr. Niyazi yandaşı da cem evinin tarafından gelip parmaklıklar arasından kayda almış. Oda TV, Sözcü, Cumhuriyet, Evrensel, Halk TV, köpürtmüş, geçen kitap fuarına imzaya gelince denizi gören Barış Yarkadaş meclise taşımış, yüzde 25lik makarnaya oyunu satmayan, ama sekiz seçim kaybetmesine rağmen genel başkan seçilen kemalin partisi rahatsız olmuş, konu bu.

E ne yapmak lazım

Valla benim tavsiyem normalleşin artık.

Geçen gün sosyal medyada iftiharla paylaştığınız bir resim vardı hani. Yurdum insanı üç yavrumuz yağmurlu bir hava da ellerin deki tek şemsiyeyi Atatürk’ün heykeli ıslanmasın diye tutuyorlardı, hatırladınız değil mi. İşte aynı yurdun başka bir köşesinde bu milletin başka evlatları sadece bir şiir okuyor. NE GİZLİ, NE SAKLI, SADECE MİLLİ.

Mevzu tam da bu.

Ara da senin bakış farkından başka bir fark yok

Son olarak ta şuracığa küçük bir not.

Bu çocukları ve hocaları yakın da Erdoğan arar tebrik eder.

Yukardaki medyacıların golünü ofsayt sayar benden söylemesi.

Saygılarımla.

Seslimakale
26 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Serdengeçti

    27 Şubat 2018 09:53
    0 0
    Maşallah ağzına sağlık
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;