SİYASET

Ali Turhan : Selo yok Gazi verelim

Tarih
18 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Turhan

Avrupa’nın tek dişi kalmış canavarı Filistin’de kan kusuyor. Yine masum yavrular masum gençler şehadete susayan bedenler bizi terk ediyor. Dünya sus pus! Ölü taklitidi yapanla şehit olmak için yola çıkanların dünyasın da hiçbir şey değişmedi. Teknoloji’nin ölüm kusanıyla şehit olmak için öne çıkanın aynı coğrafyada yaşadığı gibi net ve değişmedi. O sahneler bana 15 Temmuz görüntülerini hatırlattı. Hava da birkaç hain aşağı da masum insanlar. Telef olmuş bedenler, geleceği kararmış adamlar. Ama gaye net, ölürsek şehit, kalırsak gazi, yaradan ise mutlak razı. Siyasetin cilvelerini takip ettiğimiz bu günlerde dünyanın canını acıtan sahneler yaşanıyor. Alışıyoruz, sıradanlaşıyoruz, kanıksamalarımız giderek çoğalıyor.

Bu hissiyatla siyaset ancak bu kadar yorumlanıyor, ha bir de açlığı eklemek lazım. Tüm partiler hummalı bir şekil de kimi vekil yapalım listelerini çalışıyor. İktidar partisinde istihbaratın kıyım yaptığı söyleniyor. Biz ise YSK’ya listelerin verileceği ana kilitlendik. Cumhur adayları konuşuyor, Erdoğan coğrafi geziler yapıyor. Sonuç ise nerdeyse kesin, sadece ikinci kim olacak onu belirlemek için miting benzeri çalışıyorlar. İktidar oyunu düşürmeden, parlamento da sandalye kaybetmeden bu işten çıkmak istiyorlar. İyi güzel tarihin en sessiz seçimi böyle ilerliyor. Ben çok memnunum açıkçası. Böyle de bitsin inşallah.

Partiler ser verip sır vermiyorlar, ama kulisler alabildiğine hızlı, temayülden çıktığı konuşulan net iller ve net isimler bile var. Kırşehir de değişim olur Metin Ülgen KAYA listelerde olur diyorlar, keza Bolu ilinde de başka bir ismin ön plan da olduğu söyleniyor o da Metin Vural. Bir başka il Malatya Nedim Durgun gül, Erzurum Erdal TANAS KARAGÖL, Kars İsmail TURAN, Elâzığ Selahattin ÇOBAN, Yozgat Osman COŞKUN, Van Mehmet UTKU, Karaman Âdem KOCATÜRK, Amasya Hicabı BAĞÇUVAN, İstanbul Abdullah DÜZGÜN, Ankara Enes ŞİŞMAN, Orhan YEĞİN. Düzce Numan ÇUBUK, ayrıca Hasan Barazi, Fatih ASLAN, Mehmet TURAN, muharrem kurt, Efkan Günaydınoğlu gibi ağır isimler var ki listeler baya sağlam gibi gidiyor.  hizmetiçin gemileri yakan bu gençler mevzu memleket olunca Afrin’den Lice’ye Kızılcaham’dan Kulp’a Araklı’dan Hani’ye kadar çalışmışlar. Cümbüş ittifakı da SELAHATTİNİ içerden çıkaralım diye çırpınıyor. Yama yok o biraz daha bekleyecek diyor, diğer ittifaktakiler. Selo demişken Diyarbakır yeni bir güzellik yaşıyor senin yokluğun da Ankara’dan bir genç sizin o tarafa aday adı oldu,  adaylar arasın da en çok dikkat çeken de o oldu.

15 Temmuz gazisi bir genç yanın dan dan hiç ayrılmayan kadim dostu fizikçi Onur ile süper ikili.  Adam Trabzonlu olup Ankara’da yaşıyor Diyarbakır’a aday adayı oluyor.

Kim bu yahu diyenler için Gazi Muammer Polat’tan bahsediyorum.

15 Temmuz Gecesi Beştepe Külliye Yanı Jandarma Genel Komutanlığı önünde helikopter ateşi sırasında Gazi olan Muammer Polat’tan. Yarım kalan gaziliği şehitlikle taçlandıramadığı için utanıyor diye söylenen Muammerler ’den Onurlardan bahsediyorum. 

Ankara’da Trabzon’da siyaset yapmak kolay neden Ankara’da adaylık faaliyetlerini yürütmüyorsun sorusuna “Davamız ne Ankara ne Trabzon davamız Türkiye davamız Recep Tayyip Erdoğan” diyen gençler bunlar. 

Bu hevesleri onları mutlaka hizmet noktalarına taşıyacak bu kesin. Başka bir kesinlik var ki, dün itibariyle cumhurbaşkanı ak parti genel merkezine kamp kurmuş. Üst kurul iptal alt kurul başkanları toplansın deyip, yine her kesi ters köşeye yatırdı. Listeleri bizzat kendi çalışıyor, eğer alt komisyonlara ve istihbarata takılmadıysanız, şansınız çok yüksek. Olabilecek en adaletli tercih şekli sizi bekliyor. Şimdiden hayırlı olsun.

Son bir hatırlatma da cumhurbaşkanına; listeler yeterince temiz ve kaliteli çıkmazsa etrafta sorumlu aramadan gelişine töhmeti yapıştıracaklar haberiniz olsun

Saygılarımla

seslimakale
18 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ismail bilgin

    22 Mayıs 2018 13:45
    1 1
    4 kişiyi tutturmuşsunuz. bu kadar iddialı yazıp sonra bir özür dileyin bari. ergün diler' in chp nin cb adayı enis berberoğlu yalanı gibi oldu, kusura bakmayın.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;