SİYASET

Abdulkadir Selvi : Bugün CHP’de ne olacak?

Tarih
06 Ağustos 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

CHP’deki gelişmelerin hızına yetişmek mümkün değil. Bir saat önce yazdığınız yazı bir saat sonra eskiyor.

Çünkü anlık gelişmeler yaşanıyor. CHP’deki olağanüstü kurultay tartışmalarının seyrini belirleyecek gelişme ise bugün yaşanacak. En geç saat 17.30’da CHP Genel Merkezi tarafından açıklama yapılacak. Ne açıklanacak? “Olağanüstü kurultayın toplanması için 614 ıslak imza ile yapılan başvuru incelenmiştir. Parti üyeliği sona eren, fotokopiyle imzalarını gönderen ve imzalarını geri çekenlerle birlikte, yeterli imza bulunamadığı için olağanüstü kurultaya gidilmesine gerek görülmemiştir” denilecek. Genel Merkez’in hesabına göre, 550-570 arasında bir imza söz konusu. Peki bu açıklamayla olağanüstü kurultay tartışması sona erecek mi? Genel Merkez işi soğumaya bırakmaktan yana. Bunun için, Kılıçdaroğlu süratle parti yönetiminde bir revizyon yapacak. Ardından da yerel seçim sürecini başlatacak. Muharrem İnce olan biteni eli kolu bağlı olarak seyretmeyecek. Öncelikle bugün CHP Genel Merkezi’ne yönelik bir taban hareketi gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Diğer yandan Gaye Usluer, ”Atatürk’ün kendi öz partisini asla ve asla AKP’nin mahkemelerinde tartışılır duruma getirmeyeceğiz” dedi. Muharrem İnce, ”Partimi mahkeme kapısına düşürmem” diye açıklama yaptı. Ama burası CHP. Her an her şey mümkün. Muharrem İnce değil miydi, “Sayın Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapamam. Asla karşısında aday olamam” diyen. İnce değil miydi, “Ben vefalı bir insanım, kendisiyle böyle bir yarışa asla girmem. Ben vefasız bir insan değilim. Bunu bana yapan birisinin karşısına geçmem” diye yeminler eden. “Dün dündür, bugün bugündür” sözü Süleyman Demirel’e ait ama Muharrem İnce için söylenmiş olmalı.

Hiçbir partide lider istemediği halde partiyi olağanüstü kurultaya götürmek mümkün değil. Meral Akşener, Bahçeli’ye rağmen MHP’yi olağanüstü kurultaya götürebildi mi? Ne yaptı? O da gitti partisini kurdu. Aynı durum Muharrem İnce için geçerli olur mu? CHP’den ayrılıp yeni bir parti kurması için gaz verenler çok ama İnce o yönde en ufak bir sinyal vermedi.

24 Haziran’a kadar çok başarılı bir grafik çizen İnce’nin iki büyük yanlışı oldu.

1- Karşısında aday olmam dediği Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkması.

2- Eşleriyle birlikte yedikleri “aile yemeği”nde konuşulanları bir gün sonra çıkıp kamuoyuna açıklaması.

BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI BELİRLEME

Muharrem İnce gitmeyecek ama imza veren birkaç delege yargıya başvuruda bulunacak. CHP’deki imza tartışması karakolluk olacak. Böylece imza krizi derinleşecek. Neden? Çünkü olağanüstü kurultay taleplerinin bir yerinde, yerel seçimlere giderken belediye başkanlarını ve belediye meclisi üyelerini belirleme mücadelesi yatıyor. CHP’de Türkiye’de iktidar olma kavgası değil; İzmir’de, Çankaya’da, Kadıköy’de belediye başkanlıklarını elde etme mücadelesi yaşanıyor. Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde Muharrem İnce’nin ekibi milletvekili listelerinden tasfiye edildi. İnce aynı durumu yerel yönetimlerde yaşamak istemiyor. Ama Kılıçdaroğlu da, İnce’ye böyle bir fırsatı sunmamakta kararlı. Hem de siyasi hayatının hiçbir döneminde olmadığı kadar.

KILIÇDAROĞLU’NU YIPRATTI

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2018 11:12
    0 0
    bizim mahalenin CHP de değişim aşkı hala devam ediy0r. ULAN, D0LARIN 5.50YE ÇIKTIĞI ŞU GUNLERDE CHP.MUHARREM BAŞTA 0LAYDI YA DA CHP BAŞKANI 0LAYDI, BU ULKENİN HALİ NE 0LURDU.hatta kurultay kararı alınsaydı,siz muharremin nasıl halkı galeyana getirip s0kağa dökeceğini görmez misiniz.bereket allah tayyip beye size ragmen yardım ediy0r.SİZE KALSA ULKE DE TAYYİP BEYDE BİZ DE 0RTAASYA Y0LCUSUYDUK.tabi ermenistanı ve iranı aşarsak.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;